Finnes det norske podcaster om pengespill?

Podcaster har for lengst blitt et populært medium for å tilegne seg informasjon, og det finnes podcaster som dekker de fleste emner. Imidlertid er det fortsatt noen emner som er lite omtalt i Norge, og pengespill er en av disse. Utvalget av podcaster som dekker dette emnet er nemlig stort sett begrenset til danske og svenske publikasjoner og personligheter.

Dette til tross for at pengespill og norske spilleautomater omsetter for mer enn 50 milliarder i året. Man skulle derfor tro at det finnes en genuin interesse for denne typen innhold blant spilleglade nordmenn. Så hvorfor finnes det ingen gode norske podcaster om pengespill? Dette skal vi forsøke å besvare i denne artikkelen.

Det norske markedet

For å forstå mer om hvorfor dette emnet har blitt så tabu å snakke om må vi se nærmere på historien om det norske markedet. Dette handler nemlig om et statlig monopol som har blitt opprettholdt siden det først ble innført i 1948. Teknologien har for lengst gjort det mulig å spille på pengespill hvor man selv måtte ønske, men politikken har ikke holdt tritt.

I bakgrunnen av denne diskusjonen pågår det nemlig flere rettslige konflikter mellom norske myndigheter og internasjonale spillselskaper. Et resultat av dette er at de færreste ønsker å dekke emnet i frykt for å trekkes inn i konflikten. For norske spillere betyr dette dessverre at man foreløpig må nøye seg med utenlandske podcaster, men heldigvis finnes det et bredt utvalg av høy kvalitet. Om du lurer på hvor du kan lære mer om pengespill og finne de beste podcastene, har vi trukket frem noen eksempler nedenfor.

  • Syndikatet Europatipset: Dette er en svensk podcast som dekker en rekke ulike begivenheter innen europeisk idrett. Her siktes det bredt og man får relevant innhold for hva som står på agendaen innen idrett og pengespill.
  • Pokercast.DK: Poker har lenge vært populært i Norge, men det finnes fortsatt ikke noen god podcast som dekker dette emnet her hjemme. Heldigvis finnes det et godt alternativ fra vårt naboland Danmark. Dette er en informativ podcast som tar pulsen på markedet og hva som foregår på pokerscene over hele verden.
  • Behind the Bets: Engelsk podcast om pengespill med ESPN sin egen analytiker Dough Kezirian. Her går de i dybden på amerikansk idrett og hva man bør vite om forskjellige muligheter der. Informativ og lærerik for nye spillere som vil vite mer om hvordan man analyserer odds.

Oppsummering

Selv om det ikke finnes noen gode podcaster om pengespill i Norge, så kan norske spillere nyte godt av både svenske og danske alternativer. Så får vi heller følge med i spenning om dette igjen vil stå på agendaen til norske medier når støvet har lagt seg. I denne artikkelen har vi derfor trukket frem noen gode eksempler på podcaster som dekker emner knyttet til pengespill, samt hva du kan finne av informasjon i de ulike alternativene. Dette kan være nyttig for nye spillere eller for deg som bare vil vite mer om hva som beveger seg i markedet rundt dine favorittspill.