Podcaster som tilbyr finansiell rådgivning og tips til personlig økonomi

Podcaster har blitt en populær måte å lære ting på, og å bli mer informert på en rekke tema. Eksempler på dette er podcaster som tilbyr økonomisk veiledning og finansielle råd er en stadig mer populær måte å lære om økonomi og personlig finans på.

Det er hundrevis av podcaster tilgjengelig,og det er derfor  lettere enn noen gang å finne en podcast som passer dine spesifikke behov og interesser, enten du vil lære mer om å låne penger eller å investere i kryptovaluta. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen norske og engelske podcaster som både er populære og informative og som tilbyr økonomisk veiledning og finansielle råd.

Pengepodden

Først og fremst har vi en populær norsk podcast som tilbyr råd og veiledning innen personlig økonomi og investering. Programlederne Jan Ludvig Andreassen og Mads Johannesen tar for seg ulike økonomiske emner, og gir lytterne innsikt i hvordan man kan ta smarte økonomiske valg i hverdagen.

Aksjebrevet

Dette er en annen norsk podcast som fokuserer på investering. Her kan lyttere få innsikt i ulike aksjer og investeringsstrategier, og gir praktiske råd og tips for å hjelpe lytterne med å bygge en varig formue gjennom programleder Anders Skar.

Finansnerden

I denne podcasten er privatøkonomiekspert Tom Staavi vert, og han gir råd og veiledning om alt fra sparing og investering til pensjon og forsikring. Staavi tar komplekse økonomiske emner og gjør dem forståelige for lytterne, slik at alle kan forstå seg på økonomi.

Pengesnakk

Dette er en podcast som tilbyr råd og veiledning for unge voksne som ønsker å lære mer om personlig økonomi. Programlederne Eirik Hauge og Jan Petter Sissener tar for seg emner som sparing, budsjettlegging og investering, og gir praktiske tips og råd.

Aksjesladder

Dette er podcasten for deg som vil lære mer om aksjer. Her kan du høre aksjeanalytiker Magnus Rønningen, som gir lytterne innsikt i ulike aksjer og investeringsstrategier. Han tar for seg både norske og internasjonale aksjer, og gir praktiske råd og tips for å hjelpe lytterne med å bygge en varig formue.

Kredittgjelden

Dette er en podcast som fokuserer på gjeld og hvordan man kan komme seg ut av gjeldsproblemer. Programlederne Lene Drange og Ingeborg Senneset gir råd og veiledning om alt fra kredittkortgjeld til boliglån, og hjelper lytterne med å få kontroll over sin økonomiske situasjon. Dette er en smart podcast å lytte til dersom du befinner deg i denne situasjonen.

Finansredaksjonen

Denne podcasten er vertet av journalistene Kjetil B. Alstadheim og Marius Lorentzen, som gir innsikt i ulike økonomiske emner og aktuelle nyheter innen finansverdenen. De tar for seg både norske og internasjonale saker, og gir lytterne innsikt i hvordan økonomien påvirker samfunnet vårt.

Voksenpoeng

Dette er podcasten for deg som er voksen, men som føler du ikke kan alt det en voksen bør kunne. Podcasten tar for seg emner innen personlig økonomi og voksenlivet generelt. Programlederne Marte og Eirik snakker blant annet om temaer som sparing, boligkjøp, karriere, og familieliv. Podcasten Voksenpoeng bytter navn til Toppmøtet og flytter til Podme, så det er her du kan lytte til de fra nå.

The Dave Ramsey Show

Vi har også en engelsk podcaster på listen. I The Dave Ramsey Show kan man lytte til Dave Ramsey som er en kjent amerikansk radiovert og forfatter. Han har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme ut av gjeld og ta kontroll over økonomien sin, noe han kommer med råd til i podcasten sin.

Prøv å lytte til noen av disse podcastene om du trenger råd til økonomi og har finansielle spørsmål. Da har du muligheten til å lære en ting eller to, og bli bedre på økonomi.