Spennende podcast episoder om hvit snus, rusmidler og helse

Kilde: Unsplash.com

Podcaster blir en stadig mer populær form for underholdning, som utrolig mange driver med nå til dags. Det passer perfekt for deg som liker audiovisuell underholdning, og som gjerne vil gjøre andre ting mens du underholdes. Det finnes et helt hav av ulike podcaster der ute, som både kan by på underholdning og læring.

Helsepodcaster

En kategori som er svært populær, er helse, rusmidler og hvordan de to henger sammen. Hvilke effekter er det av snus, og hvor mye alkohol er det vanlig å drikke i måneden? Er det bedre å snuse hvit snus eller brun snus, og hvordan får man hjelp til rusproblemer? Det kan en god podcast lære deg. For å kunne begynne å lytte til en slik podcast må du aller først finne et sted å gjøre det på.

Det finnes en rekke plattformer som tilbyr ulike podcaster. Noen er gratis, mens andre krever abonnement. Start med å finne ut hvilke podcaster du gjerne vil lytte til, og velg deretter den eller de plattformene som gir deg tilgang til disse. Her skal vi ta en titt på noen podcaster, eller podcast episoder som omhandler nettopp rusmidler og helse, slik at du kan bli litt klokere på temaet.

Åpen journal med Katarina og Harald

Først ut har vi en svært populær podcast fra ekteparet Katarina Flatland og Harald Dobloug. De er begge leger, og tar opp en rekke helsespørsmål i podcasten sin. Det kan være knyttet til rusmidler, hvordan de påvirker oss fysisk og psykisk, samt helt andre saker. I tillegg til dette blir du godt kjent med de to, da de også forteller historier fra livene sine, både som leger men også privat.

Her kommer det et nytt og spennende tema hver eneste uke, og i episoden fra 18. august 2021 vil du både kunne høre om snus påvirkning på kroppen, og lytte til den kjente norske artisten Thomas Gullestad. I denne podcasten kan du med andre ord risikere å lære ett og annet om din egen og andres helse! Du kan lytte til den på apple podcast, podimo og spotify for å nevne noen.

Snuspodden

Hvis du er virkelig interessert i snus og vil lære mer om det på en podcast, så kan du lytte til snuspodden. Her diskuteres tobakk- og snus politikk, for å prøve å finne ut hvilken som er riktig. DU kan også høre kjente gjester som tidligere helseminister Sylvi Listhaug, og andre politikere som har noe å si om tema. De tar en titt på forskjellige tobakk og snus ordninger rundt om i verden, og snakker med profesjonelle fagfolk for å belyse tema ytterligere. Dette er den perfekte podcasten for deg som ikke bare liker snus, men som også interesserer deg for hvordan snus kjøp og tobakksloven fungerer rundt om i verden.

Et liv i snus og dus

En podcast episode det virkelig er verdt å sjekke ut om du er glad eller interessert i snus, er “Et liv i snus og dus” av Studentradioen i Bergen. De ønsker å vite om snus er mindre farlig for oss enn antatt, og tar utgangspunkt i en artikkel fra Karl Erik Lund, forskningsleder ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS). Den ble publisert i tidsskriftet Drugs and Alcohol Today der det blir diskutert om snus har en positiv effekt på den norske folkehelsen. Forklaringen hans, som også mange andre bruker, er at snus kan erstatte røyking som er langt farligere enn snus.

Derfor blir snus et bedre alternativ, som kan føre til sunnere nordmenn. I denne episoden har Studentersamfunnet i Bergen har invitert Knut-Inge Klepp fra Folkehelseinstituttet og Karl Erik Lund til en faglig diskusjon om snusens plass i samfunnet. En svært spennende episode å lytte til for de som er ekstra interessert i tema.

Dette er tre podcaster det kan være verdt å lytte til dersom du er interessert i snus. Enten du velger å snuse hvit snus, brun snus, eller ta helt avstand fra rusmidler, så kan det være spennende å høre hvilke effekter det har på kroppen, og hvordan tobakkspolitikken stiller seg bak snus i dagens samfunn. Er det bra at snus er et alternativ for nordmenn, eller bør det forbys helt. Dette kan du lære mer om i disse podcastene.